PANEL GİRİŞİ

Gizlilik Sözleşmesi ve
KVKK Aydınlatma Metni

Hostixo İnternet Bil. Yaz. Hiz. Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Gizlilik Sözleşmesi ve KVKK Aydınlatma Metnidir. Sisteme kayıt olan her müşteri bu sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Bu gizlilik ilkeleri Hostixo İnternet Bil. Yaz. Hiz. Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi tarafından, hostixo.com’un gizlilik konusundaki sorumluluklarının tespiti için hazırlanmıştır.
Aşağıdaki maddeler hostixo.com web sitesi üzerindeki bilgi toplama ve dağıtımı işlemlerinin kurallarını içermektedir.
Hostixo.com sitesinde işlem yapmadan önce lütfen bu Gizlilik Politikasını okuyunuz, Gizlilik Politikası’nı kabul etmiyorsanız, lütfen hostixo.com sitesi üzerinde işlem yapmayınız. Bu Gizlilik Politikası hostixo.com için geçerlidir ve hostixo.com üzerinde bahsi geçen diğer siteler için bağlayıcı niteliği bulunmamaktadır.
Bu Gizlilik Politikası ile hostixo.com’un şartlarını kabul etmiş olmaktasınız.

Güvenlik

Sitemizde bilgi kaybını, bilginin izin verilmeyen kullanımını ve izinsiz değiştirilmesini engellemek için firmamızca uygulanan güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu güvenlik önlemleri şunlardır;

1 – SSL Güvenlik Sertifikası ile kredi kartı tahsilatı sayesinde Secure Socket Layer ile şifreli olarak kredi kartı bilginiz bankalara iletilir.

2 – Kredi kartı numaranız kesinlikle kaydedilmez. İşlem yaptığınız anda kullanılan kart numaranızı biz de bilmeyiz. Sadece siz ve bankamız arasında olan bu işlem bizim sitemiz üzerinden olsa da işlem sırasında kredi kartınız sizin ile bankamız arasında bir sırdır.

3 – Sitemiz Litespeed webserver teknolojisi ile çalışmaktadır. Bilinen en son korumalar yüklenmiş ve bir aksiliğe imkan vermemek için devamlı takip edilmektedir.

 

Kişisel Bilgi

Ürünlerimizi sizlere tanıtmak, yeni ürünlerimiz, hizmetlerimiz yada promosyonlarımızdan sizleri haberdar etmek, yeni ürün satışı yapmak veya ürün satışı sonrası destek vermek için Hostixo.com sitesinde; isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi size özel, kişisel bilgilerinizi istememiz gerekebilir. Mevcut bilgileriniz yeterli olmadığı durumda ek bilgiler sizden e-posta, telefon veya faks gibi iletişim araçları ile istenebilir. Tüm bu kapsam içerisinde toplanan bilgi Hostixo.com sitesinde kişisel bilgi olarak nitelendirilmektedir.

Otomatik Olarak Toplanan Kişisel Olmayan Bilgi

Hostixo.com web sitemizi ziyareti sırasında, IP adresiniz, bilgisayarınızın işletim sistemi, tarayıcı tipiniz, trafik biçimleri yada herhangi ilgili Web sitelerinin adresi gibi belirli teknik bilgiyi toplamamıza imkan veren teknolojileri kullanabilir. Ziyaretçilerimiz hakkında daha detaylı bilgi elde etmek için sitemiz tarafından bilgisayarınıza cookie (çerez) olarak nitelendirilen bilgi dosyaları gönderilebilir. Bu dosyalar tamamen kullandığınız sistem ile ilgili teknik bilgi içeren ve dünyada yaygın olarak kullanılan dosyalardır.

Veri Paylaşımı

Hostixo.com kişisel bilgi içermeyen datayı (Kullanılan işletim sistemi, ziyaretçilerin cinsiyeti vb.) 3. şahıslar ile bilgi vermek amacıyla paylaşabilir. Yasal olarak tarafımızdan istenmedikçe kişisel olarak nitelendirilen özel bilgiler 3. şahıslar ile paylaşılmamaktadır. Hostixo.com Hostixo İnternet Bil. Yaz. Hiz. Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi markasıdır, ve kişisel bilgiler; bilgi veya promosyon amaçlı şirket bünyesindeki diğer siteler ile paylaşılabilir.

Alınan hizmete bağlı olarak Hostixo.com kullanıcı bilgilerini tescil veya hizmetten yararlandırma işleminde kullanmak için 3. taraflar ile paylaşabilir. Burada paylaşımın amacı işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan zorunlu bilgilerin ilgili taraf (kurum/firma) ile paylaşılmasıdır. Alan adı tescilinde ICANN kurallarına bağlı olarak Hostixo.com whois bilgilerini ICANN yapısının zorunlu koştuğu ve belirleyeceği kurum veya firmalara iletebilir. Domain tescilinde; zorunlu olarak Domain Operatörüne aktarılan hesap ve whois bilgilerini Domain Operatörü kendi işleyişleri için kayıt edebilir ve işleyebilirler.

Verilerin Doğruluğu

Hostixo.com ziyaretçisi tarafından girilmiş olan eksik yada yanlış bilgiyi, ziyaretçisinden gelecek yeni bilgi veya çapraz sorgulama yöntemi ile elde edeceği doğru bilgi ile değiştirebilir yada silebilir.

Düzeltme / Yenileme

Kullanıcılarımız sitemizde kayıtlı olan T.C. kimlik numarası, ad soyad, e-posta adresi dışındaki tüm bilgilerini dilediğinde değiştirme hakkına sahiptir.

Değişim

Hostixo.com olarak dilediğimiz zaman ve bildirimde bulunmadan bu Gizlilik Politikası’nı, Siteyi yada bu sayfalara erişimi değiştirebilir yada kaldırabiliriz.

Kişisel Verilerin Korunması

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Hakkında Bilgilendirme

Bu sayfada; özel hayatın gizliliği, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla yürürlüğe giren “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” hakkında firmamızın üstlendiği sorumluluklar ve ayrıca kullanıcı sıfatıyla sahip olduğunuz haklar ile ilgili bilgilendirici içerikler yer almaktadır.

Hostixo İnternet Tic. ve San. Ltd. Şti. olarak, Hostixo ve diğer markalarımızın sitelerini ziyaret eden, sağladıkları hizmetlerden faydalanan siz değerli kullanıcılarımızın kişisel verilerini Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında korumak en büyük önceliklerimizdendir.

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir kişiye ilişkin ad, soyad, TC kimlik numarası, iletişim bilgileri gibi her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Kişisel verileriniz; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kişisel Verileri Korunma Kurumu düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup; ilgili mevzuat gereğince şirketimiz kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

KVKK da yer alan 4. madde uyarınca:

  1. Kişisel veriler, ancak bu Kanunda ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenebilir.
  2. Kişisel verilerin işlenmesinde aşağıdaki ilkelere uyulması zorunludur:
    • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma.
    • Doğru ve gerektiğinde güncel olma.
    • Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme.
    • İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma.
    • İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

Kişisel verileriniz, Hostixo tarafından sunulan ürün, hizmet ya da ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Hostixo’nun ürün ve hizmetlerinden yararlandığınız sürece oluşturularak ve güncellenerek kişisel verileriniz işlenebilecektir. Ayrıca, internet sitemizi ziyaret ettiğinizde, Hostixo’nun düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katıldığınızda kişisel verileriniz işlenebilecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kayıt altına alınan kişisel verileriniz; alan adı tescili, lisans tescili, SSL tescili ve benzeri hizmetler için, 3. Parti firmalar, kurum ve kuruluşlar; sunucu hizmetlerinde kullanılan hizmet ve lisanslara bağlı olarak yazılımların üretici firmaları, ödeme ve tahsilat hizmetleri için banka veya kredi kartı kuruluşları, eposta gönderim hizmeti sağlayan 3. parti eposta gönderim firmaları, faturalama ve muhasebe işlemleri için efatura, earşiv ve benzeri elektronik belge işleyen firmalar ve kurumlar, kullanıcı deneyimlerinin ölçülebilmesi ve pazarlama çalışmalarının yapılabilmesi için 3. Parti istatistik ve analiz firmaları ve yasal merciler ile gerekli ölçüde paylaşılmaktadır.

Toplanan kişisel verileriniz; Hostixo tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların birimlerimiz tarafından yapılması, Hostixo tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, Hostixo’nun ve Hostixo ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, Hostixo’nun ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Hostixo tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Hostixo’nun sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. Maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle Hostixo’ya iletmeniz durumunda, Hostixo talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Hostixo tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Hostixo’ya iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, 6698 sayılı Kanun gereğince, yazılı olarak Hostixo’ya iletmeniz gerekmektedir.

Hostixo
Mesajınız başarıyla iletildi. Ekip arkadaşlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecekler.
Kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmıyoruz.
Hostixo 6698 sayılı KVKK madde 10 aydınlatma yükümlülükleri çerçevesinde kişisel verilerinizi hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasalara uygun olarak kullanmaktadır. Sitemizi ziyaret ederek ve hizmetlerimizi kullanarak bu koşulları kabul etmiş sayılırsınız.