Sunucu

VDS Nedir? VDS Fiyatları ve Özellikleri Nelerdir?

VDS yani Virtual Dedicated ServerSanal Adanmış Sunucu demektir. Fiziksel bir sunucunun, sanallaştırılarak servis edilmesine VDS denir. VDS’ler hostinglere göre daha yüksek işlem gücüne sahiptir ve daha hızlıdır. Ayrıca, VDS sunucuları üzerinde, Tam erişim (root) izni mevcuttur.

 

VDS Nedir?

vds nedir

Sanal Adanmış Sunucular , genellikle veri merkezlerinde bulunan büyük bilgisayarların, ilgili sanallaştırma teknolojileri ile önce sanallaştırılıp, sonra kaynakların belirli bir kısmını adayarak kullanıldığı barınma servisidir.VDS’in kullanım amacı, yalnızca web sitesi barındırmak için değil, evinizdeki bilgisayarın yaptığı birçok şeyi yapabilen aygıtlardır. Gelişen teknolojiler ile birlikte, önceki kullanım nedenlerinin dışına çıkarak, bu sunucular üzerinden, yüksek kaynak gerektiren oyunlar bile oynanmaktadır.

Vds İle Neler Yapılabilir?

  • Web Sitesi Barındırma
  • Masaüstü Program Çalıştırma
  • Uygulama Geliştirme
  • Depolama Olarak Kullanma
  • Oyun Oynama (Oyun için ideal olan servis sağlayıcıları kullanılmalıdır.)

Gibi alanlarda, VDS’den faydalanabilirsiniz.

VDS ile VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

VDS ile vps bir çok kişi tarafından aynı hizmet olarak tanınır. Ancak VDS ile VPS arasındaki farklar oldukça ciddidir.

AvantajlarVDSVPS
Performansx
Fiyatx
Kaynaklarx

Performans: VDS’ler VPS’e göre daha iyi performans verir. Sebebi; VDS ürünlerinde, aldığınız kaynaklar başka bir VDS hizmeti ile paylaşılmaz. VPS ürünlerinde, tüm VPS kullanıcıları bir kaynağı paylaşmak zorundadırlar ve her VPS kullanıcısı için bir limit belirlenemez. Aynı sunucuda bulunan başka bir VPS’in fazla kaynak kullanımı sizin VPS ürününüzü etkiler.

Fiyat: VPS ürünleri, VDS ürünlerine göre oldukça ekonomiktir. Bunun sebebi, daha az maliyet yaratması ve daha küçük bir çözüm olmasıdır.

Kaynaklar: Verilen kaynaklar tarafında, VDS daha avantajlıdır. VDS’de tüm kaynaklar size kiralanır ve kaynaklarınız başkaları tarafından tüketilemez. Performansa ve yüksek kaynağa ihtiyacınız varsa, VDS sizin için en iyi çözümdür.

VDS Paketleri ve VDS’in Maliyetleri Nelerdir?

VDS sunucu kiralamak, tüm maliyetlerin son bulduğu anlamına gelmez. VDS Kiraladığınızda, sadece bir alan kiralamış olursunuz ve gerekli yazılımları almanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu alanda ihtiyaçlarınız doğrultusunda size uygun olan paket ve lisansları belirleyip, VDS’in maliyetlerini çıkaracağız.

Uygun VDS Ürününü Seçin.

CLOUDX S2540 GB Disk2vCPU2 GB RAMWindows- Linux
CLOUDX S4080 GB Disk4vCPU4 GB RAMWindows- Linux
CLOUDX S120120 GB Disk6vCPU8 GB RAMWindows- Linux
CLOUDX S180180 GB Disk8vCPU16 GB RAMWindows- Linux

Uygun Kontrol Panelini Seçin

Cpanel (Tavsiye Edilir)DirectadminCyberPanel
$18.00 /ay$10.00 /ayÜcretsiz
Başlangıç FiyatıBaşlangıç FiyatıTek site için önerilir.

VDS Kurulumu Başlasın

Tüm her şeyi belirlediğinizde, VDS kurulumu başlar! VDS kurulumları genelde 2 sürer. Bu süre içinde, seçtiğiniz yazılımlar kurulur ve yayın için uygun hale getirilir. İşletim sistemi ve panel kurulumları sonrasında her şeyin hazır olduğu doğrulanır ve sipariş teslim edilir.

Artık tamamen sizin tarafından yönetilebilir ve Tam Kök Erişimi içeren bir hizmet sizin olur. Bu büyük bir avantaj getirdiği gibi, büyük sorumluluk ta getirir;

  • VDS ürünlerinde yedekleme haftalık olarak tarafımızca yapılır ancak, veri sorumluluğu kabul edilmez. Yedekleme sorumluluğu size aittir.
  • VDS ürünlerinde, tüm kök erişimi verilir. Bu büyük bir özgürlük getirse de, aynı zamanda büyük bir sorumluluk gerektirir

VDS Sunucularında Ücretsiz Olarak Kullanabileceğim Bir Panel Var Mı?

VDS, VPS ya da bulut sunucularda, yani isteğe bağlı işletim sistemlerinin kurulup teslim edildiği ürünlerde hosting kontrol panelinin seçimi müşterilerimize bırakılır. Bizim de müşterilere önerdiğimiz ve desteklediğimiz kontrol panellerinden birisi olan CyberPanel’i tavsiye ederiz.

Özellikle tek site barındıran ve yüksek kaynak tüketen müşterilerimiz için VDS ürününü önerdiğimizde “VDS almak istiyorum ama, cpanel ve diğer yazılımların lisansları çok pahalı. Ne yapmalıyım?” gibi sorularla karşılaşıyoruz. İşte tam da bu noktada, sürekli gelişen ve maliyetsiz bir kontrol paneli olan CyberPanel devreye giriyor.

VDS Kimler İçin Uygundur?

  • Yavaş yüklenen siteler için.
  • Yüksek kaynak tüketen yazılım kullanımları için.
  • Daha güvenli ve yalın bir ortamda barınmak isteyenler için.
  • Root (Kök) erişimi isteyen müşterilerimiz için.
  • Ben kendi güvenliğimi kendim sağlarım diyenler için.

Youtube Video’su

Detaylı bilgi için dilerseniz satış danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu