En İyi 4 WordPress Sayfa Düzenleyici
Sürükle ve bırak özelliği olan WordPress web sitesi sayfa düzenleme eklentisi, web sitelerini kendi başınıza tasarlamanızı ve oluşturmanızı kolaylaştırır. WordPress de sayfa düzenleme eklentileri arıyorsanız eğer bu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
WordPress Sayfa Düzenleyici’ nin Önemi
WordPress teması bulmak basit bir işlem olsa da, çoğu temada bulunan özelleştirme seçenekleri sınırlıdır. Bir web geliştiricisi değilseniz eğer sahip olduğunuz tema tasarımında önemli değişiklikler yapamazsınız. WordPress sayfa oluşturucu eklentisini sayesinde web sitenize istediğiniz şekilde özel düzenler oluşturmanıza olanak tanır.
Sayfa Düzenleyici Neden Kullanmalısınız?
WordPress günümüzde en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Görüntüsü güzel olan premium temalar sunar. WordPress tercih eden kullanıcıların temalarını düzenlemeleri için kodlama bilgisine ihtiyaçları vardır. Ancak sayfa düzenleyicilerin sürükle ve bırak arayüzü sayesinde kodlama bilgisine ihtiyaç duyulamadan işlem başarıyla tamamlanır.
Sayfa düzenleyicilerin faydalarından şu şekilde bahsedebiliriz:
- Sayfa düzenleyiciler sayesinde kullanıcılar yazılarını, görüntülerini ve sayfalarını özgürce yerleştirirler.
- Ekstradan eklenti kullanmanıza gerek kalmaz.
- Kısa sürede bir profesyonel görünüm elde edersiniz.
- Değişiklikleri ön izleyebilirsiniz.
- Kullanımı kolaydır.
Şimdi sizlere web sitenizde kullanabileceğiniz 4 adet WordPress sayfa düzenleyiciden bahsedeceğiz.
En İyi 4 WordPress Sayfa Düzenleyici
1. Elementor
Elementor birçok WordPress kullanıcısı tarafından tercih edilen sayfa düzenleyicidir. 2016 yılında piyasaya sürülen bu eklenti günümüzde 1 milyonu aşkın aktif yüklemeye sahiptir.
Elementor, ücretsiz bir versiyon sunmaktadır fakat premium versiyonu kadar fazla özelliği bulunmamaktadır. Personal, Business, ve Unlimited adlarında seçim yapabileceğiniz 3 farklı planı da mevcuttur.
Personal plan 287.7 TL‘dir. Ancak tek sitede kullanılabilir. Web site kullanmaya yeni başlayan biriyseniz eğer bu plan size en uygun olanıdır.
Business plan 581.3 TL‘ dir. Burada üç site için kullanılabilir.
Unlimited planı ise 1168 TL‘ dir. Bu planda sınırsız sayıda web sitesi için kullanılabilir. Bütün planlar yıllıktır.
Elementor’un ücretsiz versiyonunu tercih ederseniz eğer 40 tane şablon ve 30 tane temel bileşene sahip olabilirsiniz. Ücretsiz bileşenler resim karuselleri ve özel HTML elementleri gibi çok kullanışlı özelliklere sahiptir. Elementor’un ücretsiz versiyonuyla 40 adet şablon ve 30 adet temel bileşen elde edersiniz. Ücretsiz bileşenler resim karuselleri ve özel HTML elementleri gibi iyi özellikleri içerir. Önemsiz gözüken ancak ücretsiz planında mevcut olmayan bazı elementlerse Facebook elementleri, fiyat ücretleri ve navigasyon menüleridir.
Online mağaza açmayı düşünüyorsanız eğer ücretli planlar sizin için daha kullanışlı olacaktır. 22 adet pro bileşen ile beraber WooCommerce için de 18 adet bileşene sahip olursunuz. Elementor’un MailChimp ve HubSpot gibi pazarlama entegrasyonlarına da erişmeniz mümkündür.
Toplu düzenlemenin kolaylaşması için Elementor tüm sayfalarda bulunan elementlerin aynı anda düzenlenmesini sağlar. Bu sayede her element için her sayfayı değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca zaman kazanma açısından başlık ve alt bilgi şablonları da yapmanız mümkündür.
2. The Divi Builder
Divi Builder, mükemmel görünen sayfa tasarımları oluşturmak için birçok olanak sağlar. Divi Builder, sütun satırlarını çoğaltarak istediğiniz sayıda öğe ekleyebilirsiniz. Divi Builder, 40’dan fazla yerleşik modüle sahiptir.
Divi Builder eklentisini yıllık 89$ ödeyerek sahip olabilirsiniz. En çok satan Divi teması da dahil olmak üzere bütün eklentilere ve temalara erişebilirsiniz.
WordPress’in sürükle ve bırak sayfa oluşturucusu çok kullanışlı olduğundan dolayı ve uzun vadede zamandan tasarruf etme açısından herkesin kullanması gerekmektedir.
3. PluginOps
WordPress açılış sayfası düzenleyicisidir. Açılış sayfası kullanıcıların herhangi bir reklama tıkladıktan sonra “açtığı” sayfadır. Bu sayfa kullanıcıların sitede kalmalarını ve daha fazla bilgi almalarını sağlamalıdır. Pazarlama geliştirme açısından bu çok önemlidir.
PluginOps eklentisinin üç tane planı bulunmaktadır. Beginner planı tek site için aylık 21.4 TL‘dir. Advanced planı yine tek site için aylık 29.2 TL‘dir. Business planı ise üç adet site için aylık 64.4 TL’dir.
Advanced ve Beginner planları arasında bulunan fark onay alma özelliğidir. Advanced kullanarak ziyaretçilerinize hem popup hem de tam sayfa formlar oluşturmanız mümkündür.
Ayrıca PluginOps yine aynı şeklide sürükle ve bırak düzeni olan bir görsel editör sağlamaktadır. Hangi planı tercih ederseniz edin özel JavaScript, CSS ve kısakod bölgelerine sahip olursunuz.
4. Leadpages
WordPress web sitenizin açılış sayfaları için kullanabileceğiniz dönüşümler, olası satışlar ve satışlarınızı arttırmanıza yardım edecek birçok özelliklere sahip açılış sayfası oluşturucusudur.
Leadpages, dönüşüm için optimize edilmiş 200’den fazla şablon içermektedir.
Leadpages, açılış sayfalarını hızlıca dağıtmayı kolaylaştıran muhteşem bir görsel düzenleyiciye sahip sayfa düzenleyicisidir.
Açılır pencereler oluşturmak için yine sürükle ve bırak oluşturucu kullanmanız mümkündür.
Sonuç
Bu yazımızda bahsettiğimiz 3 WordPress sayfa düzenleyicisini kullanarak bir WordPress sitesi oluşturabilirsiniz. Farklı özelliklere ve çeşitli ücretlendirmelere sahip farklı paketleri tercih etmeniz mümkündür. Bu yüzden ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeniz gerekiyor.
En İyi 4 WordPress Sayfa Düzenleyici başlıklı yazımız ile ilgili aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız Tmux Kullanımı ve Komutları başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.